Flere brands fra

Nordlyskatedralen

Alta kirke

Nordlyskatedralen,
Alta, Norge


Nordlyskatedralen med fasadebelysning i LED som understreker det spesielle bygget.

Vi er veldig
fornøyde

med løsningen, og det er lokalsamfunnet også."

 

Gunnar Tangvik, Kirkeverge Nordlyskatedralen Alta Kirke

Utfordringen

 

Utfordringen var å skape en installasjon som både kunne gi et godt hvitt kvalitetslys samtidig med fargevekslende mønstre. Bygningskonstruksjonen ga også utfordringer på grunn av vanskelige skyggeeffekter som en lysberegning ikke kunne forutse.

Løsningen 

 

Vi prøvde først med bare RGB-armaturer, men lyskvaliteten ble ikke katedralen verdig. Løsningen ble å blande armatur med hvitt lys og en skreddersydd profil for RGB-armaturene. Overlappet mellom hvitt lys og RGB er svært god og spiller godt mot fasadeplatene i titan.

Alt styres av en iPlayer 3 kontrollenhet som er programmert med ønskede scenarier, med astronomisk ur, lengde og breddegrad og kalender. Den unike løsningen gjør man kan velge mellom en stabil rolig hvitfarge fordelt over hele kirken, man kan farge kirken i kirkefarger, man kan spille nordlys over hele fasaden – og som en ekstra bonus – vise det helt spesielle nyttårsshowet på nyttårsaften.

Den oppsiktsvekkende belysningsløsningen gir store energibesparelser, bevarer verdigheten i kirkerommet og støtter opp om Alta sin identitet som nordlysbyen.

  • eW Burst Compact Powercore
    eW Burst Compact Powercore
    eW Burst Compact Powercore er et kraftig LED-armatur designet for effekt- og områdebelysning. Armaturet er godkjent for utendørs bruk. I tillegg til nøytral- og varmhvitt lys av hø...
  • ColorBlast Powercore BCP472
    ColorBlast Powercore BCP472
    De kraftige og monteringsvennlige LED-armaturene i ColorBlast Powercore-serien sørger for veggbelysning med rike, mettede farger og fargeendringseffekter. De mange lyskjeglevinklen...

Relaterte Kasuser