Flere brands fra

Dragen av lys:
Broen
til velstand

Dragon Bridge
i Da Nang, Vietnam


Se hvordan belysningen har gjort Dragon Bridge i Da Nang til et permanent skinnende landemerke.
Philips LED-belysning bringer velstand til Da Nang gjennom en dramatisk lyssatt drage

Da Nangs
nye landemerke

er et funksjonelt, omskiftelig kunstverk som setter Vietnam på verdenskartet når det gjelder lysdesign."
Nærbilde av dragehodet
Et par slapper av med en drink mens de nyter utsikten mot Philips-belyste Dragon Bridge

Utfordringen

 

Nyinnvidde Dragon Bridge i Da Nang trengte spektakulær belysning for å være et lettgjenkjennelig landemerke også om natten. Byrådet, som har stort fokus på bærekraft, lette etter energieffektive måter å belyse det mytologiske monumentet på.

Riktig belysning 

 

Nye Dragon Bridge hjelper Da Nang på veien mot velstand ved å gjøre det enkelt å komme seg til og fra flyplassen og andre viktige knutepunkter. For å få en skinnende drage og samtidig sikre god sikt for trafikantene, trengtes en omfattende belysning. Mengden av armaturer som ville være nødvendig for å lyse opp den 666 meter lange broen med seks kjørefelt, kunne imidlertid bety et enormt energisluk for byen.

Løsningen var LED-teknologi. Den allsidige posisjoneringen av ColorBurst PowerCore og bruken av kraftig ColorBurst Reach-flombelysning sørger for at dragen får en dramatisk lyssetting. Det fascinerende spillet av lys og skygge er synlig selv fra flere kilometers avstand. Vaya Linear-lysene som er satt opp langs sidene av broen, setter den skinnende prikken over i-en.

I tillegg til det estetiske resultatet kunne byrådet være godt fornøyd med å nå målene for bærekraft. Den lange levetiden til armaturene kombinert med lavt energiforbruk betyr at byen får lavere vedlikeholdsutgifter enn med tradisjonell belysning. Den fleksible lysstyringen gjør det dessuten enkelt å endre farge på belysningen, slik at strukturen kan iscenesettes spesielt for høytidsdager og tilstelninger.


Den iøynefallende Belysningsdesignet markerer Dragon Bridge tydelig som portal mellom Da Nang, Vietnam og resten av verden.

 • ColorBurst Powercore
  ColorBurst Powercore
  ColorBurst Powercore er et kraftig LED-armatur designet for effekt- og områdebelysning. Armaturet er godkjent for utendørs bruk. De arkitektoniske armaturene og landskapsarmaturene...
 • ColorReach Powercore gen2
  ColorReach Powercore gen2
  ColorReach Powercore er det første LED-armaturet som er kraftig nok til å gi store arkitektoniske fasader en strålende og dynamisk belysning. Alle fordelene med LED-belysning kombi...
 • Vaya Linear LP
  Vaya Linear LP
  Vaya Linear LP er et pålitelig og kostnadseffektivt LED armatur til utendørs nisjebelysning eller effektbelysning. Armaturet fås i 2 lengder og med to optikker samt flere fargetemp...

Relaterte kasuser