Flere brands fra

LED lyser opp isen i

DNB Arena

DNB Arena,
Stavanger, Norge


LED-belysningen gir bedre opplevelser i hallen og meget gode energibesparelser.

LED-belysningen 
kostet omkring

en million mer enn tradisjonell belysning men det har vært verdt hver eneste krone!"

 

Tore Haugvaldstad, Arenasjef Oilers Invest AS

GentleSpace LED
LED gjør lysforholdene bedre for spillerne

Utfordring

 

Vi har meget god lyd og vi ville selvfølgelig ha den beste mulige belysningen som også kunne gi nye og spennende opplevelser. I starten jobbet vi med en tradisjonell løsning, men vi fant fort ut at den ikke kunne leve opp til kravene.

GentleSpace LED i DNB Arena

Løsningen 

 

Philips GentleSpace LED er utviklet til lokaler med stor takhøyde – i DNB Arena er armaturene nedhengt i wire i 17 meters høyde. «Selv om det var et stort prosjekt var installasjonen enkel, spesielt fordi selve armaturet er enkelt å montere», forteller prosjektleder Rolf Inge Gåsland i Rønning Elektro. GentleSpace LED tenner umiddelbart, kan dimmes og er utstyrt med herdet, hvit glassavskjerming, som sikrer at det ikke blir blending.

«Det er veldig fleksible armaturer,» sier Rolf Inge Gåsland. «Utover kamplyset sørger de f. eks. også for blinkende showlys når spillerne kommer på banen». Inntil videre er det bare LED-armaturer over isflaten, men det er kun et spørsmål om tid før det blir utskiftninger i andre områder.

Den nye LED-løsningen gir hele 50 % i energibesparelse i forhold til tradisjonelle løsninger med samme lyssytelse. Tore Haugvaldstad sier: «Med de muligheter vi har med LED, vurderer vi å skifte hallens øvrige lyskilder slik at vi får en total LED-løsning.»

 • GentleSpace gen2
  GentleSpace gen2
  Med lanseringen av GentleSpace-LED-armaturet i 2011 oppnådde Philips et gjennombrudd i belysning for stor takhøyde, med en enorm reduksjon i strømforbruk, lang driftstid og innovat...
  • Svært gunstig totale eierkostnader
  • Passer til en hel rekke allmennbelysningsområder, selv under ekstreme forhold
  • Samsvarer med alle aktuelle standarder

Relaterte Kasuser