Forslag

    Philips og Cisco samarbeider om milliardmarked

    desember 15, 2015

    Philips og Cisco har inngått et globalt strategisk samarbeid som retter seg mot markedet for kontorbelysning. Gjennom alliansen ønsker man å bidra til lavere energikostnader, mer energieffektive bygninger og økt produktivitet blant kontormedarbeidere ved hjelp av Internet of Things (IoT). Samarbeidet kombinerer Philips connected lighting løsninger med Ciscos IT-nettverk. Markedet for kontorbelysning er estimert til å ha en verdi på en milliard Euro.

     

    To store aktører går sammen om IoT

    Bill Bien, sjef for strategi og marketing hos Philips Lighting, sier samarbeidet vil sikre tilgang til det beste innenfor belysning og IT.

     

    - Vårt samarbeid inkluderer to av verdens største og mest betrodde merkevarer innenfor belysning og nettverk, og vil jobbe for å føre IoT inn i kontorer og kommersielle bygninger over hele verden. Kundene får den beste og mest energieffektive opplevelsen innenfor connected lighting. De kan utnytte løsningen til å senke energikostnadene, øke produktiviteten og forbedre arbeidsmiljøet. Jeg er sikker på at connected lighting innenfor en sikker IT-infrastruktur vil danne ryggraden i fremtidens smarte kontormiljøer, sier Bien.

     

    Philips og Cisco vil i tillegg samarbeide om en felles go-to-market-strategi.

     

    -Verden blir mer digital og ved å samarbeide med Philips kan vi hjelpe bygningseiere med å digitalisere belysningsnettverket raskere. Samarbeidet gjør at vi kan levere pålitelige dataløsninger gjennom et høysikkerhets IT-nettverk. Og det vil fremskynde bruken av IoT i markedet, sier Edwin Paalvast, SVP EMEAR, Cisco og executive sponsor av alliansen mellom Cisco og Philips.

     

    Belysning er et viktig og logisk skritt i arbeidet med å spre IoT til virksomheter over hele verden. Ved hjelp av sensorer blir belysningen intelligent, og kan måle og fortelle noe om kontormiljøer. For eksempel kan sensorer gi informasjon om plassutnyttelse og dermed hjelpe til med å senke kostnader i virksomheten.

     

    I dag står belysning for 40 prosent av elektrisitetsforbruket i en bygning. Ved å integrere Philips LED-belysning med nettverk fra Cisco kan man senke denne kostnaden med nesten 80 prosent.

     

    For kontormedarbeiderne vil arbeidsplassen bli mer komfortabel ved at de kan styre belysningen fra egen smarttelefon.  

     

    For å vise hvordan samarbeidet øker komfort og effektivitet på kontoret installerer Cisco den nyeste utgaven av Philips connected lighting på sitt hovedkontor i Toronto, Canada.

    Philips-og-Cisco1

    Philips-og-Cisco1

    Philips-og-Cisco2

    Philips-og-Cisco2

    Philips-og-Cisco3

    Philips-og-Cisco3

    For mer informasjon vennligst kontakt:

    Marit Jørdre
    Philips Professional Lighting
    Tlf: 481 92 986
    marit.jordre@signify.com

    .

    Om Royal Philips

    Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er et allsidig selskap som tilbyr et bredt spekter av helse- og velværeprodukter. Vi ønsker å gi kundene våre en bedre hverdag gjennom nyttige nyskapinger på områdene Healthcare, Consumer Lifestyle og Lighting. Philips, som har hovedkontor i Nederland, omsatte for 21,4 milliarder euro i 2014 og har om lag 105 000 medarbeidere som jobber med salg og tjenester i over hundre land. Selskapet er ledende innenfor kardiologi, pasientovervåking og hjemmebehandling, energieffektive belysningsløsninger og nye belysningstyper, barbering og egenpleie for menn samt munn- og tannpleie. Du kan lese siste nytt fra Philips på www.philips.no/nyheter

    Om Cisco

    Cisco (NASDAQ: CSCO) er en global markedsleder innenfor IT og hjelper virksomheter med å utnytte morgendagens muligheter ved å bevise at fantastiske ting kan skje når man kobler sammen det som ikke er sammenkoblet. For flere nyheter besøk: http://thenetwork.cisco.com.

    # # #
    Cisco og Cisco-logo er varemerker som tilhører Cisco og/eller dets assosierte selskaper i USA og andre land. En liste over Ciscos varemerker kan finnes på www.cisco.com/go/trademarks. Tredjeparts varemerker som nevnt tilhører deres respektive eiere. Bruken av ordet partner innebærer ikke et partnerskap mellom Cisco og et annet selskap.